Welke verzekering past het best bij jou?

Niets zo goed als goed verzekerd zijn. Maar waarvoor of waartegen verzeker je je best? Er zijn zoveel verschillende verzekeringen en elke levensfase of levensstijl is anders. Een gezin met jonge kinderen loopt immers andere risico’s dan een senior. Om je te helpen bij de samenstelling van je persoonlijk verzekeringspakket, schetsen we je daarom enkele veel voorkomende profielen. Aan jou om ze te combineren en samen met ons je eigen verzekeringsportefeuille samen te stellen.

Vind je profiel en ontdek welke verzekeringen je nodig hebt

1. Gezin met twee kinderen en een hond

Een standaard Belgisch gezin spendeert jaarlijks gemiddeld 2 000 euro aan verzekeringen. Dat is een pak geld en daarbovenop is men vaak nog dubbel verzekerd ook. Dus wat heb je écht nodig om goed verzekerd te zijn?

Een autoverzekering is wettelijk verplicht, al kan je deze afhankelijk van je verzekeraar wel voordeliger afsluiten. Voor de actieve politieman heeft Cover alleszins een gloednieuwe formule op maat uitgewerkt: Cover Car Solutions, een unieke autoverzekering die rekening houdt met jouw veilige rijstijl.

Combineer deze met een optionele bijstandsverzekering en je hebt gegarandeerd een win-winsituatie. Deze verzekering zorgt immers voor onmiddellijke tussenkomst bij pechverhelping alsook medische bijstand op vakantie.

Ook een familiale verzekering zorgt voor rust. De BA Familiale dekt de gevolgen van ongelukjes veroorzaakt door je kinderen en je huisdieren, zoals je hond die de postbode bijt of je dochter die met haar fiets tegen de auto van de buren rijdt.

Voor je woning is een goede brandverzekering dan weer een must. In tegenstelling tot wat de naam laat uitschijnen, betaalt deze verzekering niet alleen een vergoeding na brand, maar ook de gevolgen van stormschade, waterschade en natuurrampen… Kortom, een woonverzekering zorgt voor een complete alles-in-1 oplossing die je woning volledig beschermt.

Als laatste hoef je met een goede hospitalisatieverzekering geen torenhoge ziekenhuisfacturen te vrezen. Een Hospitalisatieverzekering waarborgt bij hospitalisatie of bij ernstige ziekte een aanvullende terugbetaling van de kosten, die na aftrek van de wettelijke tegemoetkomingen (mutualiteit) ten laste blijven van de verzekerden.

2. Alleenstaande

Een verzekeringspakket op maat van een alleenstaande verschilt niet zoveel van dat van een klassiek gezin. De premies zijn dan ook in verhouding. Soms kan het nog voordeliger uitvallen. De verplichte brandverzekering is bijvoorbeeld vaak goedkoper omdat singles in de meeste gevallen ook kleiner wonen.

Een familiale verzekering is ook voor alleenstaanden geen overbodige luxe. Stel dat je tijdens het helpen bij een verhuis over een trapje struikelt en een dure vaas uit je handen glipt en breekt.

Daarnaast mag ook de hospitalisatieverzekering mag hier niet ontbreken.

3. Zestigplusser

Met het ouder worden is een oerdegelijke hospitalisatieverzekering een noodzaak. Deze kan je als zestigplusser zeker nog afsluiten, al moet je er rekening mee houden dat de premie die je ervoor betaalt doorgaans hoger zal zijn dan een jonge werknemer. Bij Cover hebben we alvast een hospitalisatieverzekering op maat.

Denk er ook aan om de optionele familiale verzekering af te sluiten. Zelfs al heb je geen kinderen meer in huis, de kans op ongelukjes doen zich nog steeds voor. Bijvoorbeeld wanneer je rijdt met de fiets en opbotst tegen een geparkeerde wagen.

4. Fietser

Ook de fietser vergeten we niet. Ongevallen met fietsers komen jammer genoeg alsmaar vaker voor. Voor hen is er de Cover Care Fietsbijstand, een extra bijstand in de familiale verzekering. Via deze polis wordt bijstand verleent in heel België bij technische problemen, ongeval of diefstal. Er zijn tot twee interventies per jaar mogelijk voor het hele gezin met een herstelling van de fiets ter plaatse of repatriëring.

Samen kijken naar de ideale verzekeringsportefeuille voor jou en je gezin?

Bij Cover kunnen wij samen met jou bekijken welke verzekeringen het meest aanleunen bij de behoeftes en noden van je gezin. Zo kunnen we een verzekeringspakket op maat maken zodat je vrij van zorgen door het leven kan gaan. Wij hebben zowel individuele verzekeringen als boxen, waaronder Box 3-in-1, waarin er tal van combinaties mogelijk zijn van verschillende verzekeringen en formules.

Bescherming verzekerd

Actief als militair? Cover staat als verzekeringsagent in voor de optimale bescherming van militairen en hun gezin.

Contacteer ons

Ons team is op weekdagen telefonisch bereikbaar tussen 09u00-12u30 en 13u30 - 15u00.
Fax: 02 647 08 72

+32 2 612 81 41

COVER risk management NV
Romboutsstraat 1 bus 1
1932 Zaventem
info@coverzaventem.be

BE97 3751 0091 5849

Bij COVER risk management zijn we
bewust bezig met ecologie.