Wat gebeurt er met mijn brandverzekering als ik verhuis?

Een verhuis vraagt vaak heel wat praktische regelingen, naast alle beslommeringen om meubelen en andere spullen te verplaatsen zijn er nog heel wat bijkomstige zaken om rekening mee te houden. Dacht je onder meer aan het op de hoogte brengen van je verzekeraar?

Waarom een brandverzekering

Nog even kort herhalen waarom je absoluut een brandverzekering moet hebben. Een brandverzekering waarborgt brand- en rookschade maar ook onder meer storm- en hagelschade, waterschade, natuurrampen en glasbreuk.

Daarenboven dekken bijkomende waarborgen ook eventuele kosten ten gevolge van een schadegeval. Dit soort kosten kan snel oplopen en zijn zaken waar men doorgaans niet onmiddellijk bij stilstaat. Ondanks het niet verplichte karakter van deze verzekering heeft het merendeel van de Belgen er toch één afgesloten, het blijkt de meest populaire schadeverzekering te zijn, en maar goed ook.

Blijf tussentijds verzekerd

Soms word je al eigenaar van je nieuwe woning terwijl je nog even in je huidige woonst blijft wonen. Geen zorgen, het is perfect mogelijk om voor beide woningen verzekerd te zijn. Neem even contact op met uw verzekeraar en ga na of het nodig is om een tweede brandverzekering te onderschrijven of dat uw huidige woningverzekering ook tijdelijk de nieuwe woonst dekt. Wie een woning huurt, kan ook verplicht worden door de eigenaar in het huurcontract om een brandverzekering af te sluiten, kijk dit zeker even na.

Inhoud van de woning

Let er ook op dat niet enkel het gebouw verzekerd is maar ook de inboedel. Ondanks dat je een woning verlaat neem je in de meeste gevallen wel de inhoud van de woning mee naar de nieuwe woonst. De verzekering hiervoor dient dan ook verder gezet te worden. Mogelijks wijzigt de waarde van je inboedel als je naar een andere woonst gaat, communiceer hier ook over met je verzekeraar.

Heb je specifieke vragen over een brandverzekering?

Onze medewerkers staan voor jou klaar en geven met plezier antwoord op alle vragen!

Bescherming verzekerd

Actief als militair? Cover staat als verzekeringsagent in voor de optimale bescherming van militairen en hun gezin.

Contacteer ons

Ons team is op weekdagen telefonisch bereikbaar tussen 09u00-12u30 en 13u30 - 15u00.
Fax: 02 647 08 72

+32 2 612 81 41

COVER risk management NV
Romboutsstraat 1 bus 1
1932 Zaventem
info@coverzaventem.be

BE97 3751 0091 5849

Bij COVER risk management zijn we
bewust bezig met ecologie.