Tips om je huis zo goed mogelijk te verzekeren

Een uitgebreide woonverzekering beschermt jou als eigenaar tegen onder andere brand, waterschade, storm, natuurrampen en glasbreuk. Je moet er wel rekening houden dat sommige waarborgen zoals diefstal en rechtsbijstand niet altijd automatisch in de dekking vervat zitten. Met deze tips helpen je jouw woonst zo goed mogelijk te verzekeren.

Tip 1: Kijk het verzekerde kapitaal na

Zorg ervoor dat je het gebouw en jouw inboedel voor het juiste bedrag verzekerd. Bij een onderverzekering zal je een lager epremie betalen, maar bij een schadegeval zal ook minder aan jou vergoed worden. Kijk dus altijd dat je op de correcte waarde verzekerd. Bij renovatiewerken zou het immers kunnen zijn dat je woning in waarde steeg.

Tip 2: Stel regelmatig de inboedelwaarde vast

Mensen staan soms niet stil hoeveel waarde aan inboedel in hun woonst aanwezig is. Maak daarom op regelmatige tijdstippen de optelsom van jouw inboedel. Denk hierbij aan juwelen, kunstwerken, elektronica,… . Je maakt hier best ook meteen foto’s van. Op deze manier weet je precies wat je verloren bent door schade of diefstal en kan je eenvoudiger vergoed worden.

Tip 3: Verzeker waardevolle inboedel apart

Als je een inboedellijst opgesteld hebt, is het aangeraden om waardevolle voorwerpen nog eens apart te verzekeren. Heb je veel voorwerpen buiten staan zoals tuinmeubelen, een trampoline of misschien zelfs een zwembad? Neem deze mee op in een apart pakket zodat je bij stormschade zeker gedekt bent. Verder kan je ook kunstwerken of multimedia apart opnemen. Zo word je bij diefstal, brand of schade aan je toestel ook vergoed.

Tip 4: Controleer de extra bijstand

Je kan goed verzekerd zijn tegen schade, maar wat als jouw woonst onbewoonbaar blijkt te zijn? Kijk daarom jouw polis goed na. Kan je rekenen op onderdak? Is het transport naar het ziekenhuis gedekt? Krijg je hulp bij het veiligstellen van de inboedel? Dit zijn slechts enkele vragen die je best eens aftoets.

Tip 5: Laat schade bij diefstal dekken

Sommige verzekeringen nemen schade bij diefstal niet in de basisformule op. De kans bestaat echter dat je schade oploopt wanneer men jouw inboedel ontvreemd. Voeg deze dekking dna ook toe aan de formule wanneer dit niet het geval is.

Tip 6: Breng je verzekeraar steeds op de hoogte

Laat altijd aan jouw verzekeraar weten wat de situatie is. Nieuwe waardevolle inboedel, renovatiewerken, verhuisplannen,…, zijn allemaal factoren die invloed hebben op jouw polis. Zo kan de verzekeringsmaatschappij ervoor zorgen dat de waarborgen en premie aan jouw nieuwe woonst zijn aangepast. Bovendien zorgen zij er ook voor je tijdelijk voor beide woningen gedekt bent met dezelfde verzekering als je nog niet meteen kan verhuizen.

Dit zijn een handvol belangrijke tips bij het verzekeren van jouw woning. Heb je nog vragen?

Dan kan je ons altijd contacteren of een kijkje nemen op onze website.

Bescherming verzekerd

Actief als militair? Cover staat als verzekeringsagent in voor de optimale bescherming van militairen en hun gezin.

Contacteer ons

Ons team is op weekdagen telefonisch bereikbaar tussen 09u00-12u30 en 13u30 - 15u00.
Fax: 02 647 08 72

+32 2 612 81 41

COVER risk management NV
Romboutsstraat 1 bus 1
1932 Zaventem
info@coverzaventem.be

BE97 3751 0091 5849

Bij COVER risk management zijn we
bewust bezig met ecologie.